Løping er perfekt trening

Løping er enkel aktivitet å komme i gang med, og de aller fleste har muligheten til å løpe eller jogge like i nærheten av der de bor. Det finnes kanskje en park i nærheten, dersom du ikke vil løpe langs en trafikkert vei, eller kanskje du kan løpe i skogen. Du trenger ikke mye for å komme i gang.

Hva trenger du?

Hva trenger du  - Løping er perfekt trening

Det viktigste tilbehøret når du skal løpe, er gode sko. De skal både gi grep og virke støtdempende, slik at du ikke får skader under trening. Gode sko kan koste litt, men det er viktig å velge sko som er tilpasset foten din, slik at de gir deg god støtte. Det er alltid bedre å forebygge skader enn å prøve å kurere skadene etterpå. I tillegg trenger du helt vanlige klær, for eksempel tights eller joggebukse, samt et par topper og jakker du kan bytte på. Sjekk været før du legger ut på løpetur, slik at du kan kle deg etter forholdene.

Varm opp

Oppvarming er veldig viktig, for løping kan være hardt for kroppen. Sørg for at musklene er skikkelig gjennomvarme før du starter hardkjøret. Lett jogging er nesten like bra for deg som løping, så du trenger ikke alltid å løpe med maksfart for å få god effekt. Men en skikkelig spurt eller to, som virkelig får opp pulsen, det er perfekt trening for hjertet. Legg alltid inn noen spurter underveis, mens du roer det litt ned mellom spurtene.

Varier treningen

Loping er perfekt trening Varier treningen - Løping er perfekt trening

All trening bør varieres, også løping. Løp på ulike typer underlag, som asfalt, grus eller gress og jord. Løp i skogen, løp i litt ulikt tempo og løp forskjellige ruter slik at løpeturen ikke blir en kjedelig rutine. Legg inn noen hopp og sprett, over ulike hindre, eller legg inn noen parkourelementer. Oppdag nye steder når du løper. Løp gjerne i ulendt terreng deler av tiden, og sørg for å legge inn noen bakker. For det er helt annerledes å løpe i bakker enn å bare løpe på flat mark. Jo mer du varierer løpingen, desto flere muskelgrupper blir trent. Løper du i ulendt terreng, trener du i tillegg balansen. Ved å løpe i naturen får du mer frisk luft enn dersom du løper midt i byen.